13 april, Seventeen Seventy
Door: Ton&Fina
Blijf op de hoogte en volg Ton en Fina
14 April 2012 | Australië, Sydney
alweer een luie dag vandaag. Vanmorgen weer op tijd wakker geschreeuwd door de kookaburra's.Als Fina er om een uur of zeven uit gaat blijf ik nog een tijd op bed liggen lezen. Voor mijn gevoel is het al na negenen als ik eruit ga maar het blijkt nog maar kwart over acht te zijn. Garth is al naar zijn werk als wij gaan ontbijten. De meiden gaan vanmorgen weer naar de wasserette en om in het dorp wat boodschappen te doen, terwijl de was draait maken ze nog een wandeling met Jessie op Main Beach. Ik mag thuis blijven lezen, heerlijk in het zonnetje. Bij thuiskomst van de meiden gaan we koffie drinken en eten de leftover toetjes van ons etentje gisteren bij Getaway's. Daarna rijden we in een minuut of twee naar Joseph Banks conservation park waar we de auto parkeren. Vandaar lopen we over een smal paadje naar beneden, het paadje leidt naar Main Beach maar op een gegeven moment er is een paadje wat redelijk steil naar beneden gaat naar Dolphin Beach, ons doel. Fina is op slippers en vind het paadje iets te steil aflopen dus gaan Saskia en ik, het is een mooi afgesloten stukje strand met aan weerszijden rotsen waar de golven op stukslaan we blijven een vijf of tien minuten en gaan dan weer terug naar de auto, naar huis.
Saskia wil graag bloemkoolsoep maken en heeft daarvoor vanmorgen de ingrediënten gekocht. Wij tweetjes gaan aan de slag want drie is teveel in het kleine keukentje, Fina gaat zitten lezen. Als we klaar zijn hebben we een flinke pan met heerlijk romige soep en zelf gemaakte croutons. Een beetje sojasaus erbij voor de smaak en met z’n vieren is de soep (te snel) op, mjammie dat was lekker. We doen verder niet veel bijzonders, zijn wat sloom met elkaar maar da’s ook niet echt je van het. Ik stel voor te gaan zwemmen, we hebben nu nog de gelegenheid en de zee voor de deur. Even handdoeken pakken en even later liggen we in het water. Lekker verfrist gaan we weer op de veranda zitten lezen. Garth en Saskia zijn bezig met het avondeten. French fries, fishfingers, peas and salad, Na het eten wassen Fina en ik af. Marijke komt online, het is leuk om haar stem na een week of vijf weer te horen. We feliciteren haar nog eens uitbundig met haar rijbewijs en halen nog twee puppies voor de camera. Dan vinden we het welletjes en gaan naar bed.
14 April 2012 - 16:59
Kade 150:
Ja na een drukke dag is het heerlijk om weer uit te rusten.Wie zou er ook niet moe worden van lezen,eten,afwassen,wandelen en kletsen? Jan en Angelo zullen hun spieren ook wel voelen,met zijn 2en hebben ze de tuin omgespit.Teda en Tineke zijn binnen bezig geweest.Om 6 uur heb ik jullie verhaal gelezen en voorgelezen.Van Fina s ouders zou ik doorgeven dat Marie de Vries- Schuitema in het ziekenhuis in Emmen ligt wegens een beroerte.Deze vrouw is een goede bekende van Fina.Groeten van de kade -
14 April 2012 - 19:31
Michel:
Leuke verhalen weer, lekker relaxed...nog eventjes en dan het gewone leventje, maar dan wel met weer een ervaring rijker. Ik hou van jullie en vind het niet zo erg dat jullie nu gauw weer in Nederland zijn...tot gauw! -
10 Mei 2012 - 21:01
Sas:
Lekker naar het strand...tja...da's inderdaad iets wat we hier elke dag kunnen doen en geoon is aangezien de pups en Jess natuurlijk gewandeld moeten worden. Maar heerlijk uitwaaien en de sunrise kijken verveeld echt niet hoor. Sommige mensen zeggen dat als je het altijd hebt er niet meer zo van geniet, nou da's niet waar hoor! We gaan nu ook weer ff met z'n 6-en (Garth, ik, Jess, Sheba, Strickland en Shona (we passen op Chocky = Shona) ... zal ook ff voor jullie genieten ;) xx