Dag 8
Door: Ton
Blijf op de hoogte en volg Ton en Fina
03 September 2015 | Marokko, Ouaouizarht
Vanmorgen tegen tien uur ontbeten met de gebruikelijke overdaad.
Hafid vertelt dat Nederland vanavond tegen IJsland moet voetballen en aangezien hij een fan van oranje is wil hij graag kjjken en vraagt Fina of ze ook gaat kijken, tuurlijk. Fina is meer voetbalfan dan ik, maar samen kijken is best wel leuk.
Het is ook vanwege het weer vandaag, een beetje een hangdag. Ik wil even de benen strekken en daar hebben Fina en Talal ook wel oren naar. Het is goed warm maar te doen. Buiten gekomen vraag ik de fietsenmaker van twee huzien verderop of 'k hem op de foto mag zetten maar ik krijg een 'refusee', jammer. Naast de fietsenmaker is er iemand bezig om scharnieren aan een (nieuwe?) deur te lassen. Buitendeuren zijn hier namenlijk allemaal van ijzer. Ik heb geen zin in weer een afwijzing, dus geen foto. Later komen we langs een meubelmaker waar ze gewoon aan de straatkant tafels aan het maken zijn. Dat vind ik het leuke van het leven hier in Ouaouizerht, je ziet allerlei ambachten gewoon aan de straatkant uitgeoefend. Maar ook de vele kleine winkeltjes en al de mensen op straat maken dat je niet raakt uitgekeken.
Thuisgekomen lezen we wat, praten wat, kijken tv (die hier vaak aanstaat maar waar over het algemeen niet echt naar gekeken wordt) en natuurlijk is weer een warme maaltijd. :)
Talal komt op een gegeven moment boven met sandalen en vraagt 'do you remember'? Nee, geen idee. Het blijken sandalen die ik vijf jaar geleden vergeten ben mee te nemen. Ik kan me er niets van herinneren. Mijn in Rainbow beach, Australië gekochte zonnebril ben ik indertijd ook vergeten maar die geeft Hafid me niet terug. :) "Elke keer als ik hem op m'n neus zet, heb ik je dicht bij me". 'k Ben blij dat hij er wat aan heeft want zelf gebruik ik nooit zonnebrillen.
Later in de middag maak ik nog een wandeling met Hafid en praten we over de kinderen, over hun en onze toekomst, verschillen in cultuur en nog van alles wat. Als we bijna thuis zijn gaan we nog even wat ijs halen bij het winkeltje om de hoek. Hier is een 14(?) jarig bijdehand kereltje werkzaam die ons gisteren ook met ijs heeft geholpen en die ik even weer wil groeten. Met een grijns van oor tot oor krijg ik een hand en even later zes marokkaanse Magnums. Een paar minuten later zitten we met z'n vieren te genieten. Oumayma en Talal liggen te slapen.
Voordat het voetballen begint ga 'k eerst nog even naar buiten om verderop in de straat de sfeerfoto te maken die ik 5 jaar geleden niet meer kon maken vanwege een (bijna) lege batterij. 't Begint al aardig donker te worden. Maar helaas, als ik bij het betreffende huis aankom blijkt de lamp die voor het feeërieke sfeertje zorgt, niet te branden. Nou ja, 't is niet anders. Ik ga gewoon verder, vind het wel leuk om in m'n eentje wat door Ouaouizerth te dwalen.
Als ik weer thuis ben gaat Hafid even later bezig om de voetbalwedstrijd op de tv te krijgen maar wat hij ook probeert, geen voetbal, tenminste niet die waar we op zitten te wachten. Een teleurstelling voor hem en haar, maar 't is niet anders.
Na tienen, we zouden nu dus een hongergevoel moeten hebben want er komt weer heel wat op tafel te staan. Naast het gebruikelijke brood en olijfolie, is er groentesalade, heerlijk frisse wortelprut en is er cake van gisteren. Daarnaast heeft Hafida vandaag een tulband gebakken waar ze royaal van uitdeelt en Oumayma is voor ons bezig geweest om een soort van hartige 'sandwich' te maken, heerlijk.
En zo gaat onze laatste avond bij onze lieve familie voorbij. Morgen gaan we naar huis.